Doi cetăţeni albanezi depistaţi la frontiera „verde”

Doi cetăţeni albanezi  au fost depistaţi de politistii de frontieră. Aceștia intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Ieri dimineață, în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, au fost depistați doi bărbați care se deplasau pe jos, pe raza localităţii de frontieră Comloşu Mare, dinspre frontiera cu Serbia.  Procedând la interceptarea persoanelor în cauză poliţiştii de frontieră au constatat că aceştia nu vorbeau limba română, iar în urma legitimării lor s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 33 de ani, respectiv 27 de ani.

Bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă în Italia, dar le-a fost refuzată intrarea prin Punctul de Trecere a Frontierei Lunga, cu numai câteva ore în urmă, deoarece nu aveau documente legale, motiv pentru care încercat să intre ilegal în ţară pe la frontiera „verde”.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind aplicată măsura de interdicţie de intrare în România pe o perioadă de 5 ani de la data ieşirii, iar cei doi albanezi au fost predaţi Serviciului Pentru Imigrări Timiş, care i-a predat, în baza acordului autorităţilor din Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here