Doi cetăţeni români depistaţi cu documente false la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Naidaş şi Porţile de Fier I – I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni români care au prezentat la control, pentru maşinile conduse, taloane de inspecţie periodică false.

În data de 6 septembrie, ora 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Olt, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Franţa. În urma verificării documentelor maşinii, având suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului de inspecţie tehnică periodică care purta însemnele autorităţilor franceze, poliţiştii de frontieră au efectuat verificari suplimentare cu aparatura din dotare, stabilind că acesta este fals.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Naidaş au efectuat formalităţile de frontieră, un cetăţean român în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria. La verificarea documentelor maşinii, având suspiciuni referitoare la autenticitatea talonului pentru inspecţia tehnică periodică, care purta însemnele autorităţilor bulgare, au efectuat verificări suplimentare cu aparatura din dotare, stabilind că acesta este fals.

În ambele cazuri, conducătorii auto au declarat că nu sunt proprietarii autoturismelor şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că documentele erau false. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.