Ambasada SUA anunţă deschiderea aplicaţiilor pentru bursa FLEX 2017-2018

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru educaţie Internaţională şi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice invită liceenii cu cetăţenie română să participe la programul FLEX 2017-2018. Programul de schimb de experienţă FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2017-2018.

Participarea în Programul FLEX este gratuită. În primul an de implementare, FLEX România a oferit bursa către 24 de liceeni români din diferite judeţe ale ţării, care se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine.

Programul se adresează şi liceenilor cu dizabilităţi, în generaţia recentă trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilităţi.

Competiţia pentru programul FLEX este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: au cetăţenie română; sunt născuţi între 1 ianuarie 2000 şi 15 iulie 2002; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază engleza în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Programul presupune un an întreg de schimb de experienţă pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ţările din regiune, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine. În 2017-2018, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program.

Cei interesaţi pot aplica online până pe 18 octombrie la https://ais.americancouncils.org/flex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here