Doi sirieni depistaţi la Jimbolia în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia- I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu jandarmii timişeni, au depistat doi sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia.

Polițistul de frontieră  aflat în serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte a observat noaptea trecută în apropierea P.T.F. Jimbolia, la aproximativ 300 metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau dinspre teritoriul Serbiei spre teritoriul României. Imediat, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara au declanşat o acţiune specifică.

Cei doi bărbați au fost preluați şi transportați la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. Aceștia nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, un minor în vârstă de 17 ani şi un adult în vârstă de 33 ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră timişeni  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here