Roadele Toamnei, la Muzeul Satului Bănățean

Spread the love

Cei care își pregătesc cămara pentru iarnă vor găsi fructe și legume proaspete, de cea mai bună calitate și la prețuri de producător. Totul este posibil în acest weekend la Muzeul Satului Bănățean, în cadrul Festivalului Produselor Tradiționale a Roadelor toamnei.

Evenimentul are loc sâmbătă și duminică și vor participa producători agricoli din Timiş şi din alte judeţe din Banat. Acest eveniment, care în trecut se numea Ziua Recoltei, are deja o continuitate confirmată la Muzeul Satului Bănățean, de un deceniu și jumătate.

În ambele zile de 8 și 9 octombrie, atmosfera belșugului tomnatic va fi întreținută de asociația culturală Vatra Banatului sub conducerea lui Florin Pascu, cu orchestra: la saxofon Marcel Dumbrava și Florin Pascu, la trompetă –  Ciprian Untaru, la orgă –  Ovidiu Burca, la acordeon – Puiu Janai si solistele Liliana Samson, Oana Șeșin, Sara Bocșan, Adriana Coste, Simona Hrihor, Mădălina Trion, Raluca Varga. Invitații speciali vor fi: Vasile Conea, Florin Comăniâă, Adi Bihoi, Carmen Luca.

Protagoniștii principali însă, în jurul cărora se țese acțiunea, vin din soare și din pământ, cu ultimele forțe ai unui iureș a cărui destinație finală este șpaisul: vinetele, aredeii, cartofii, prunele, șunca, brânzeturile, strugurii și echipa.

Intrarea va fi liberă.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here