Doliu în lumea politică! Sorin Frunzăverde a încetat din viață

sorin-frunzaverde

Sorin Frunzăverde s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 59 de ani. Frunzăverde a murit în jurul orei 11, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în urma unei suferințe îndelungate.

Sorin Frunzăverde s-a născut la Bocșa pe data de 26 aprilie 1960, și a fost unul din cei mai influenți politicieni postdecembrişti ai Caraș-Severinului și ai României. Frunzăverde a fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate, ocupând de-a lungul anilor de mai multe ori și funcția de ministru. Sorin Frunzăverde s-a retras din viața politică în urmă cu trei ani.

Absolvent al  Liceului de Matematică-Fizică din Reșița, Sorin Frunzăverde a urmat cursurile Facultății de Metalurgie din cadrul Institutului Politehnic București (1980-1985), obținând diploma de inginer metalurgist.

În perioada 1992-1996 a obținut pentru prima dată funcția de consilier județean. În perioada 1996-1997 a obținut pentru prima dată funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

În perioada 1997-2000 a deținut o serie de funcții ministeriale ca reprezentant al Partidului Democrat: ministrul apelor, pădurilor și mediului înconjurător, ministrul turismului. ministrul apărării. A fost deputat și europarlamentar în mai multe legislaturi.

La data de 3 iulie 2015 Sorin Frunzăverde, președinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a devenit urmărit penal de către Direcția Națională Anticorupție pentru infracțiunea de folosire a influenței ori autorității pentru obținerea de foloase necuvenite. Frunzăverde ar fi făcut demersuri pentru influențarea procesului electoral în direcția obținerii de mai multe voturi pentru un anumit candidat. Magistrații Curții de Apel Timișoara, în mai 2016, l-au condamnat definitiv pe Sorin Frunzăverde la 2 ani de închisoare cu suspendare și cursuri de reintegrare în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here