Universitatea Politehnica Timisoara anunta cu durere, incetarea din viata, azi 16 octombrie 2021, a prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata, personalitate polivalenta, om de stiinta si cultura, exceptionala scriitoare, promotoare cu pasiune a institutiei si a valorilor sale, fost rector al UPT in perioada 1981 – 1989, precum si membru de onoare al Fundatiei Politehnica.

Prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata s-a nascut pe 5 ianuarie 1935 la Arad. In anul 1952 a absolvit Colegiul National „Elena Ghiba Birta” din Arad iar in 1957 Facultatea de Electrotehnica a Institutului Politehnic Timisoara.

In anul 1966 a obtinut titlul de doctor inginer la Institutul Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iasi. Din anul 1971 a fost membru al Societatii Europene de Fizica, iar apoi a devenit cadru didactic la Institutul Politehnic Timisoara, urcand toate treptele didactice.

In anul 1981 a devenit Rector al Institutului Politehnic Timisoara, functie pe care a detinut-o pe durata a doua mandate, pana in noiembrie 1989.

Din anul 1990 a fost profesor consultant si conducator de doctorat in domeniul energiei solare, rezultatele obtinute fiind publicate atat in carti cat si in reviste de profil, precum ”Thermal Science Journal.” Totodata, a condus in calitate de director de programe circa 50 de contracte de cercetare.

Dupa anul 1989 s-a dedicat tot mai mult activitatii literare, scriind atat beletristica, cat si lucrari de prezentare a unor personalitati si realizari tehnice din Banat.

A publicat o seama de lucrari cu caracter monografic si istoric, precum si un numar important de carti de literatura si cultura, dar si monografii si traduceri. Datorita acestei intregii actvitati literare, prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata a devenit astfel si membra a Uniunii Scriitorilor din Romania.

Coleta De Sabata va ramane mereu in istoria Universitatii Politehnica Timisoara, o institutie la a carei dezvoltare a contribuit si asupra careia si-a lasat amprenta, dar si in inimile tuturor celor care au avut onoarea sa o cunoasca.

Articolul precedentCopacul… a trezit un șofer la viață!
Articolul următorO nouă razie de amploare și alte multe amenzi date

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.