Dorin Cândea, candidatul PMP la Consiliul Județean, face un apel public către toți aleșii să facă front comun pentru un proiect vital pentru Timiș(P)

Dorin Cândea, candidatul la Consiliul Județean Timiș din partea PMP, face un apel public către toți viitorii aleși din județul Timiș, ca în următorii patru ani să facă front comun pentru realizarea unui proiect vital pentru comunitate, respectiv Institutul Regional de Oncologie, din Calea Torontalului, km 5. Construcția clădirii a început încă din anul 1994, iar acolo trebuia, inițial, mutat Spitalul Clinic Municipal. Proiectul a fost abandonat între timp atât de autoritățile locale din Timișoara, cât și de Direcția de Sănătate Publică, instituție care a preluat obiectivul în urmă cu câțiva ani. Astfel, bătaia de joc a autorităților a transformat ceea ce trebuia să fie un spital ultramodern într-un morman de betoane ce zace de mai bine de 20 de ani sub cerul liber, degadându-se văzând cu ochii.

Totul a început în anul 1994, când la Timișoara se puneau bazele unui proiect de construire a unui spital municipal la marginea orașului, pe Calea Torontalului. În primii ani de la inițierea acestui proiect, a fost ridicat și scheletul clădirii, însă totul s-a oprit în acest stadiu din pricina banilor. Și așa a rămas până astăzi. Între timp proiectul a trecut de la Ministerul Sănătății la Primăria Timișoara și înapoi la minister, iar clădirea a avut și ea mai multe destinații, ultima fiind Institutul Regional de Oncologie.

”Vreau ca toți aleșii locali și județeni să facem front comun, iar peste patru ani să ne lăudăm cu toții că avem cel puțin un proiect major realizat. Acea clădire stă părăsită de ani de zile, în timp ce acolo putea funcționa un spital cu care să ne mândrim, unde să nu ne fie frică de faptul că putem ieși din spital cu mai multe infecții decât am intrat. Acest lucru mă apasă deoarece în fiecare zi mergând spre biroul meu din cadrul Registrului Auto Român, îl văd părăsit și este trist pentru că acolo s-au investit patru milioane de euro. În plus se știe că de când a fost abandonat proiectul au dispărut în mod <<miraculos>> unele materiale, respectiv caloriferele și geamurile termopan, în valoare de 399.000 de euro. Nu se poate să nu ducem la bun sfâșlrit un proict vital pentru copiii noștri, pentru prănții noștri dar și pentru toți cetățenii din regiune. Dacă după 4 ani ne puem mândri doar cu acest proiect, putem spune că am făcut ceva. Invit toți aleșii locali și județeni să dezbrăcăm haina politică și să ne unim forțele pentru a realiza acest proiect vital pentru Timiș și nu numai. Iar la final vreau să urez succes tuturor candidaților care s-au înscris în această competiție electorală”, a declarat Dorin Cândea, candidat la Consiliul Județean Timiș din partea PMP.

Realizarea acestui Institut va rezolva problema majoră a lipsei de spații pentru spitalizare și îngrijiri paleative, insuficiente în prezent ca număr și dotare, având în vedere incidența cancerului în zona de Vest a României. Timișul este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din țară, cu peste 15.000 de pacienți luați în evidență, numărul cazurilor nou apărute fiind și el în creștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here