Dosar penal pentru că a condus băut la volan

S-a urcat la volan amețit de alcool, fără nici cea mai mică remușcare. E suficient ca Poliţia să facă o razie de câteva ore, că zeci de şoferi sunt prinşi beţi la volan. Însă, se pare că nimic nu-i sperie, nici Poliţia, nici amenzile, nici dosarele penale.

La data de 11 spre 12 iunie, în jurul orei 02.00, polițiștii Serviciului Rutier Timișoara au depistat un bărbat, de 33 de ani, din orașul Jimbolia, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Timișoara, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta refuzând recoltarea.

Șoferul turmentat s-a ales cu  dosar penal.

Polițiștii atrag încă o dată atenția să nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here