Dosare penale pentru mai mulți șoferi turmentați la volan

Mai mulți șoferi din Timiș s-au ales cu amenzi usturătoare și permisele auto suspendate. Aceștia au fost prinși băuți la volan. S-au urcat la volan amețiți de alcool, fără nici cea mai mică remușcare.

Din cauza lor, sunt distruse vieţi omeneşti. Nu le pasă nici de soarta lor, nici a altora. E suficient ca Poliţia să facă o razie de câteva ore, că zeci de şoferi sunt prinşi beţi la volan. Însă, se pare că nimic nu-i sperie, nici Poliţia, nici amenzile, nici dosarele penale.

La data de 14 august , polițiștii orașului Recaș au depistat un bărbat de 40 de ani bănuit de furtul unui tractor agricol de pe raza localității Petrovaselo.

Din cercetări a reieși că bărbatul ar fi condus vehiculul pe drumurile publice (din localitatea Petrovaselo până în localitatea Stanciova) deși acesta era neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea sub influența alcoolului.

S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Polițiștii efectuează cercetări și într-un alt dosar  penal, fiind bănuit de furtul unui vehicul comis în noaptea de 11 spre 12 august, de pe raza localității Stanciova, pe care l-ar fi condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 14 august, polițiștii Secției 3 Timișoara au întocmit acte procedurale pe numele a doi tineri de 26 și 28 de ani, care ar fi fost depistați de agenții de pază a unui centru comercial având asupra lor mai multe produse cosmetice neachitate.

Prejudiciul în valoare de 1500 de lei a fost recuperat în totalitate de polițiști, bunurile sustrase fiind predate păgubiților.

La data de 14 august , polițiștii Secției 2 Rurale Săcălaz au depistat un bărbat de 44 de ani în timp ce conducea un autovehicul pe D.N. 59A, în localitatea Săcălaz, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În noaptea de 14 spre 15 august , polițiștii orașului Făget au depistat un bărbat de 47 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza D.J. 681 A, în localitatea Mănăștiur, având o alcoolemie de 0,92 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii orașului Jimbolia au depistat un bărbat de 29 de ani în timp ce conducea o motocicletă pe D.N. 59 A, rulând cu o viteză de 209 km/h pe un sector de drum cu o limită de 90 km/h.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că vehiculul nu era asigurat. S-a procedat la aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 2500 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Totodată, ca măsură tehnico – administrativă, polițiștii au reținut permisul de conducere, plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

Toți șoferii turmentați s-au ales cu dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here