Dotări de peste trei milioane de euro la Centrul OncoGen în cadrul unui proiect transfrontalier!

Echipamentele medicale, unice în România vor ajuta la diagnosticarea precisă a bolnavilor de cancer și totodată ca putea fi prescris un tratament personalizat. Aparatura va fi achiziționată în cadrul unui proiect transfrontalier România-Serbia. Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de euro, din care 3,4 milioane îi revin Centrului OncoGen din Timișoara.

Sarcina noastră e de a crea un protocol la cel mai înalt nivel posibil de diagnostic și tratament pentru pacienții din această zonă, în mod specia. Aparatura pe care o luăm este o aparatură de secvențializare și  diagnostic la nivel genetic, la nivel de ADN pentru a dezvolta în Oncogen cel mai puternic centru de diagnostic personalizat și de tratament personalizat din România. La noi în țară încă diagnosticul în boala canceroasă mai pune probleme, pentru noi cu această aparatură nu vor exista probleme de eroare, diagnosticul va fi extrem de precis și de clar. Diagnosticul la nivel molecular îți permite corelația cu un tratament care în țările avansate a îmbunătățit cu 80% randamentul tratamentului ”, spune Virgil Păunescu, reprezentant OncoGen.

Am semnat acest contract important pentru Spitalul din Pozarevac, deoarece 200 de mii de oameni vor beneficia de rezultatele acestui proiect.  Pentru noi este un pas foarte mare înainte, care va ajuta la vindecarea acestei boli oncologice. Spitalul nostru este unul regional iar cu această ocazie vom finaliza lucrările la noua clădire care este pe trei etaje (…) Scopul nostru este să facem progrese în chirurgia oncologică iar oamenii din regiune vor avea șanse mai mari de vindecare”, a declarat Danko Nicolic, directorul Spitalului din Pozarevac.

Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea oncologiei în regiune, printr-o infrastructură modernă și eficientă, cu scopul de a asigura accesul la servicii de înaltă calitate pentru diagnosticul și tratamentul cancerului.

Peste 3 milioane de euro au fost alocate Spitalului Județean din Timișoara. Este un proiect a cărui valoare se ridică la peste 11 milioane de euro. Durata acestui proiect este de 42 de luni începând din ziua de astăzi, care este data semnării contractului. Pentru noi reprezintă o sursă de finanțare extrem de importantă pentru că dovedim prin această preocupare de cercetare că dorim să atragem fonduri extra bugetare pe lângă celelalte fonduri pe care le obține Spitalul Județean. Suntem la al patrulea proiect câștigat în ultimii 7 ani, începând cu Institutul Oncogen, în total au fost proiecte de peste 20 de milioane de euro”, spune Marius Craina, directorul Spitalului Județean din Timișoara.

În cadrul proiectului, Centrul OncoGen va elabora aplicații software dedicate, care vor fi implementate ulterior în toate spitalele din regiune și va achiziționa echiopamente specifice pentru diagnostic personalizat în cancer, prin secvențiere. Tehnica secvențierii permite identificarea exactă a genelor implicate în apariția și dezvoltarea cancerului, asigurând diagnosticul de precizie al bolii și personalizarea terapiei. Această abordare inovativă aduce medicina românească la nivelul performanței de ultimă oră pe plan internațional, care țintește vindecarea bolii sau prelungirea duratei și calității vieții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here