Migranți, prinși în timp ce încercau să iasă din țară! Călăuza, un bărbat din Timiș

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat într-un autoturism condus de un bărbat din județul Timiș, șase cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Seara trecută, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au oprit la aproximativ 2 km de frontieră, un autoturism marca VW Golf condus de un bărbat de 53 de ani, din judeţul Timiş, în care se aflau şase cetățeni străini.

Pasagerii nu au putut prezenta documente de călătorie și au fost duși la sediul Sectorului PF Vărşand pentru cercetări. La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, doi bărbaţi, două femei şi doi minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 și 31 ani, iar copii în vârstă de 1 și 3 ani, solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză şi îi cercetează pe cetăţenii sirieni pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar pe cetăţeanul român pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here