Dotări noi la ISU Banat și Serviciul de Ambulanță! Autospeciale și utilaje performante au ajuns în parcul auto

Investiție importantă făcută de Consiliul Județean Timiș! Instituția a cheltuit 11 milioane de lei pentru dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat și a Serviciul Județean de Ambulanță. Practic, cei de la CJT au fost achiziționat șase autospeciale și utilaje.

Pompierii timișeni au primit două ambulanțe și două utilaje, un autocamion cu cârlig pentru transport containere închise pentru materiale de intervenție și un utilaj remorcabil pentru încărcat saci cu nisip, unic în România.

“Pe lângă că o să câștigăm timp, pompierii vor depune un efort mai mic în situațiile de urgență generate de inundații. Acest utilaj se amplasează pe malul apei, iar transportul nisipului se va face cu mijloace mecanizate. Sacii nu vor mai fi transportați de oamenii în locul în care se face supraînălțarea”, a declarat Lucian Mihoc, șeful ISU Banat.

Celelalte două autosanitare achiziționate de Consiliul Județean au mers către Serviciul de Ambulanță.

”Prin investițiile de aproximativ 11 milioane lei îmbunătățim activitatea ISU și a Ambulanței. Considerăm că avem obligația să facem aceste investiții și trebuie să vă spun că ele vor continua. Astăzi n-a fost aici scara de intervenții la mari înălțimi pentru că încă nu a ajuns în țară, dar săptămâna viitoare o vom preda și pe aceea” a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

La ISU Banat urmează să ajungă și o scară pentru intervnții la înălțimi de peste 70 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here