Universitatea de Vest din Timișoara a organizat, în seria „Nobel @UVT”, un nou eveniment cu valoare specială, o întâlnire de nivel excepțional dedicată economiei. Distinsul profesor Eric Stark Maskin, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 2007, a fost alături de comunitatea academică din UVT și de toți cei interesați, în cadrul a două întâlniri, pentru a împărtăși cunoștințe și perspective de certă valoare și semnificație în domeniul său de expertiză.

Economistul Eric Maskin s-a întâlnit cu publicul timișorean mai întâi într-o conferință, desfășurată joi, 6 iulie, începând cu ora 18, în Aula Magna a UVT, când a fost dezbătută tematica foarte actuală a crizelor financiare, într-o dezbatere desfășurată sub titlul „Financial crises: why they happen and what to do about them?”, moderată de redactorul-șef al publicației Forbes România, Ionuț Bonoiu, publicist de specialitate mediului economic românesc.
A doua zi, tot în Aula Magna a UVT, comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara a organizat o ceremonie specială, dedicată acordării titlului de Doctor Honoris Causa UVT renumitului economist american.

Eric Stark Maskin, profesor de economie la Universitatea Harvard, este unul dintre cei mai cunoscuți economiști americani, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în anul 2007, premierea semnificând recunoașterea importanței majore a lucrărilor pe care le-a semnat, legate de teoria concepției mecanismelor, premiu Nobel pentru științe economice împărțit cu alți doi economiști americani – Leonid Hurwicz și Roger Myerson.

Eric Maskin, Doctor Honoris Causa UVT: „Mă bucură și mă onorează gândurile și aprecierile care mi s-au adresat din partea comunității UVT. Cred că interesul dumneavoastră pentru cunoaștere, știință și inovare este cel mai bun predictor al viitoarelor rezultate de top pe care le veți obține, într-un context al învățământului superior european marcat de competitivitate.”

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Prima lecție esențială pe care o învață economiștii se referă la faptul ca resursele sunt limitate. Este un principiu de analiză economică universal valabil, dar care, pentru mulți actori ai vieții publice, este considerat drept neglijabil, cu consecințe ce se văd în crizele din economie. După ce ieri seară am avut bucuria să participăm la o conferință de mare profunzime, susținută de economistul laureat cu Nobel în 2007, Eric Maskin, dedicată chiar subiectului crizelor financiare, astăzi a venit momentul pentru desfășurarea ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa UVT reputatului economist, un moment cu totul special pentru comunitatea noastră academică. La UVT, Cultura este Capitală!”

Articolul precedentTOP 5 lucruri de care orice student are nevoie când începe facultatea
Articolul următorVrei o meserie de viitor? Hai la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.