Două familii de migranți, oprite la frontieră! Una încerca să intre, iar alta să iasă din țară

Poliţiştii de frontieră au depistat pe raza localității Lățunaș din Caraș-Severin trei cetăţeni din Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România, pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Alţi patru cetăţeni străini, solicitanţi de azil în România, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Ieri după amiază, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din Caraș-Severin au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Lățunaș, trei cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Cei trei formează o familie de cetăţeni afgani,  un bărbat, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 15 şi 56 de ani. Femeia avea probleme medicale, aceasta a fost transportată cu o ambulanţă la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş au depistat în apropierea localității de frontieră Cenad, patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt doi adulți și doi minori, toți cetăţeni din Irak și formează o familie, adulții fiind în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, iar minorii de 2, respectiv 5 ani. Aceștia sunt solicitanţi de azil în România, aveau asupra lor documente eliberate de autoritățile române și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here