Două grinzi de la noua construcție a Pieței Badea Cârțan au căzut! Lucrările au fost sistate

Lucrările de modernizare a Pieței Badea Cârțan au fost sistate. Asta după ce în data de 26 octombrie a avut loc un incident grav pe șantier, și anume două grinzi dintr-un ansamblu situat la înalțimea de 3,74 metri, s-au prăbușit.

Eveniment este considerat ca fiind cu grad de risc, astfel că o zi mai târziu s-a decis suspendarea realizării lucrărilor de montaj a tuturor grinzilor din ansamblu până la finalizarea expertizei dispuse în acest sens de către cei de la Piețe. Din fericire nu au fost victime.

Precizăm că prima etapa de expertizare a fost inițiată la data de 30.10.2017, când au fost predate materialele pentru încercări la ISIM Timișoara, iar a doua etapă s-a demarat la data de 02.11.2017  la URBAN INCD INCERC Timișoara, unde au fost solicitate testări suplimentare ale materialelor utilizate în ansamblu. De asemenea, vă informăm că următoarele etape de expertizare sunt în curs de derulare în perioada imediat următoare, rezultatele acestor teste urmând să releve cauzele incidentului produs pe șantier în data de 26.10.2017”, spun reprezentanții de la  Piețe SA.

Din cauza incidentului termenul de execuție al lucrării va fi prelungit cu intervalul de timp necesar pentru finalizarea acestor expertizări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here