Două poduri spectaculoase şi o pasarelă cu piste de biciclete peste Bega

Vești bune pentru timișoreni! Municipalitatea are planuri mari în ceea ce privește infrastructura orașului, în condițiile în care de 50 de ani nu s-a mai realizat un pod peste Bega. Astfel, mai multe poduri vor fi construite, anunță edilul.

Potrivit primarului Nicolae Robu, în 2017 va demara construcția a două noi poduri şi o pasarelă cu piste de biciclete peste Bega. Este vorba despre Podul ILSA, al cărui proiect este suportat de un investitor imobiliar. Astfel, potrivit edilului, podul va fi “unul simplu cu patru benzi, pe inelul 2 de circulație. Pasarela va însoţi unul dintre poduri”.

Execuția lucrărilor va fi suportată de municipalitate. “Anul acesta vom da drumul la lucrarea de execuție a Podului ILSA, nu numai la Podul Jiul. Sunt încrezător că se va întâmpla așa. Licitațiile nu sunt sub controlul nostru. Dacă licitația durează cumva mai mult, nu o să putem intra pe teren în 2017, dar la începutul lui 2018 de îndată ce se va putea, vom intra. Pentru mine va fi o bucurie să văd că în 50 de ani se mai construiesc în Timișoara două poduri. Proiectul nu este predat, dar este în fază avansată. Am vazut niște schițe, este un concept interesant. E o idee interesantă. Arată foarte bine. Timișoara va fi peste trei ani cu multe clase cum este acum. Va avea niște elemente de modernitate”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, edilul spune că Podul Jiul va fi reabilitat şi va avea elemente de spectaculozitate.“La Jiul nu am primit încă o reprezentare volumetrică, o reprezentare virtuală a podului. Am spus că aș vea sa nu fie un simplu pod. Aș vrea ca dincolo de achitarea funcționalității lui, podul să vina și cu un plus de valoare artistică. Nu am primit nici acum, nu știu de ce durează atât. Probabil proiectanții vor să vină și cu calculele de rezistență. Va avea și un aspect futurist”.

(Foto: www.colourbox.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here