Autoritățile județene au întocmit un plan de acțiuni pentru asigurarea sănătății populației. Astfel că prefectul a cerut tuturor instituţiilor competente să supravegheze atât siguranţa cetăţenilor, cât şi sănătatea acestora.

În acest an, în județul Timiș vor fi deschise mai multe puncte de sacrificare a mieilor, care vor funcționa de la jumătatea acestei luni până la Paște. Direcția Sanitară Veterinară a prelungit programul de lucru al inspectorilor și va demara o serie de verificări. Astfel, până în prezent 20 de puncte de sacrificare a mieilor funcţionează în Timiş. Doar unul este deschis la Timişoara – în piaţa Badea Cârţan.

Punctele de sacrificare temporară sunt organizate în perioada 14 aprilie-3 mai, iar cei care vor să mai deschidă astfel de centre o mai pot face până în 14 aprilie. Acestea trebuie să îndeplinească condiții minime de igienă, carcasele de miel sunt verificate pe loc de medicii veterinari și vor fi marcate.“Anul trecut am avut 26-28 de puncte de sacrificare a mieilor. Anul acesta până la ora actuală avem 20 de puncte de sacrificare, iar fiecare centru de sacrificare este arondat unui medic veterinar. Punctele de sacrificare sunt de obicei organizate la nivelul femierilor, a crescătorilor de oi. În Timișoara, în fiecare an, am avut centru în Piața Badea Cârțan, sperăm să solicite și în acest an aprobare”, a transmis dr. Viorel Banda, de la DSVSA Timiș.

Potrivit DSVAS Timiș, în judeș nu s-au înregistrat probleme grave. Totuși, cateva nereguli au fost depistate au la transportul cărnii și la manipularea carcaselor de miel.

Articolul precedentPatru cetăţeni străini, depistaţi în timp ce intenţionau să intre ilegal în România
Articolul următorAgentii economici informați despre siguranța alimentelor înaintea sărbătorilor Pascale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.