Agenții economici vor avea ocazia de a sta față în fața cu organele de control din Timiș. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează mâine seminarul-dezbatere cu tema: “Prevenirea și combaterea încălcării normelor privind siguranța alimentelor și protecția consumatorului. Asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Legea Antifumat”.

Acțiunea va avea loc de la ora 11.30, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri. “Continuăm seria de instruire pentru mediul de afaceri. Toate aceste informații pe care agenții economici le vor primi mâine sunt pentru a preveni sancțiunile care așa cum știm vin de regulă înaintea sărbătorilor pascale. Sperăm ca și mâine să avem mulți oameni de afaceri în sală și vreau să menționez că până acum la celelalte cinci evenimente organizate peste 1.200 de oameni de afaceri au trecut pragul casei noastre”, spune Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

Florica Chirita- CCIAT

Evenimentul este derulat în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș.

Astfel, din partea Inspectoratului Județean de Poliție va participa comisarul Daniel Tudorescu, șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Acesta va vorbi despre combaterea evaziunii fiscale; achizițiile publice și încălcări ale legii privind atribuirea contractelor de servicii publice; combaterea transportului și comerțului ilicit de animale, produse agroalimentare și de origine animală.“Prevalența evaziunii fiscale în Timiș se menține la un nivel constant. În ceea ce privesc operațiunile de tranzacții frontaliere, unde ne străduim alături de UE să găsim metodele și să combatem prin schimbul de informații”, transmite comisarul Daniel Tudorescu.

Daniel Tudorescu _iPJ-

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiș va fi reprezentantă de directorul executiv, Adrian Popa și doctorul Viorel Banda. Aceștia vor prezenta cerinţele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind funcţionarea teraselor şi a fast-food-urilor; dar și cerinţele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind comercializarea produselor de origine animală specifice Sărbătorilor Pascale.

Marinela Ilias

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș va fi reprezentat de Marinela Iliaș, comisar șef adrjunct, care va prezenta reglementările privind Regulamentul European nr. 1169/2011, inscripționarea și etichetarea alimentelor, comercializarea alimentelor prin intermediul unităților de alimentație publică, dar și noile reglementări ale Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora. “Numărul reclamațiilor a crescut.Un motiv ar fi și acela că se accesează mult mai ușor depunerea unei reclamații, respectiv prin www.anpc.ro. Problemele semnalate de consumatori, în general, sunt în domeniul prestării de servicii, în proporție de 60-70%. Restul sunt alimentare și nealimentare. Adică prețurile încorecte, depozitare necorespunzătoare, etc.”, spune comisar șef adrjunct Marinela Iliaș.

Articolul precedentDouăzeci de puncte de sacrificare a mieilor deschise în Timiș
Articolul următorDenunţătorul Radu Burescu cu jalba în proţap la primarul de Giroc: „DNA mi-a cerut să vă înregistrez, dar nu fac eu din astea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.