Drapelul Național, sărbătorit la Timișoara! Ce evenimente au avut loc?

Ziua Drapelului României a fost sărbătorită astăzi la Timișoara! Ceremoniale religioase, militare și culturale au avut loc în această dimineață, în fața Palatului Administrativ.

După ceremonialul religios oficiat de un sobor de preoți și diaconi, a fost arborat Drapelul, în acordurile Imnului Național.

26 iunie, Ziua Drapelului Național, simbolul numărul 1 național, la anul 1848 Guvernul revoluționar a decretat ca tricolorul României să fie roșu, glaben și albastru. Cele trei culori sunt reprezentate în mod egal pe tricolor, un principiu al egalității, iar cel mai important este ca acest tricolor să fie reprezentat de toți românii de pretutindeni. Este o zi foarte importantă, este o zi în care trebuie să ne aducem aminte de unitatea românilor, o zi în care trebuie să transmitem un mesaj foarte clar, un mesaj de unitate, de solidaritate față de ceea ce înseamnă România”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș

Este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru români. Astăzi sărbătorim Ziua Drapelului Național. L-aș cita pe mitropolitul Banatului care asemăna drapelul cu o icoană, o icoană la care trebuie să ne închinăm, indiferent că suntem în țară sau în străinătate, să-l privim cu respect. Este un simbol al statului român care a fost apărat cu multă dârjenie și mult sacrificiu de-a lungul timpului”, spune Cristian Franțescu, subprefect al județului Timiș.

Pentru toți românii, Ziua Drapelului Național reprezintă o zi deosebită, cu atât mai mult pentru noi pentru militari, drapelul reprezintă simbolul onoarei și a demnității noastre, practic reprezintă România. Este o icoană așa cum zicea mitropolitul Banatului pe care noi o respectăm cu sfințenie, iar transpunerea drapelului național în drapelul de luptă al fiecărei unități este o mândrie și o onoare pentru noi, pentru militari și îl apărăm cu prețul vieții de fiecare dată”, spune comandantul Brigăzii 18 Infanterie Banat, Cristian Dinulică.

La final a avut loc și un moment muzical susținut de Ansamblul folcloric „Vatra Banatului”, iar mai apoi au defilat forțele de ordine

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/ 1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848. Atunci, Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Drapelul Naţional este şi simbolul sub care militarii români participă în prezent la misiunile din teatrele de operaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here