Droguri aduse cu geamantanul în țară! Ce captură impresionantă au făcut polițiștii timișeni?

Captură impresionantă de droguri la frontiera din vestul țării! Doi cetățeni albanezi au încercat să introducă ilegal în România, pe la ”frontiera verde”, aproximativ 34 kg de canabis.

Poliţiştii de frontieră de la Moravița, județul Timiș, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, o persoana care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre interiorul României, având asupra sa două bagaje voluminoase.

Imediat, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa s-a deplasat în zonă şi a reţinut persoana semnalată.

Concomitent, pe comunicația E70, care face legătura între punctul de frontieră și localitatea Moravița, polițiștii de frontieră au observat un autoturism care staționa. În acesta se afla un bărbat, care urma să preia persoana care a încercat să intre ilegal în țară.

Cei doi bărbați au fost duși la sediul Poliţiei de Frontieră, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 37, respectiv 24 ani. În cadrul primelor verificări s-a constatat că bărbatul depistat la frontiera verde transporta în cele două bagaje 50 de pachete ambalate în folii de plastic ce conțineau o substanţă vegetală mărunțită, în greutate de aproximativ 34 kg, presupusă a fi canabis.

Drogurile au fost transmise spre expertiză la B.C.C.O. Timișoara.

Polițiștii fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea sau scoaterea din țară precum și exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, complicitate la introducerea sau scoaterea din țară precum și exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, contrabandă calificată, precum și complicitate la contrabandă calificată.

Cei doi cetăţeni albanezi au fost prezentaţi procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat judecătorulor din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere  de arestare preventivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here