Olimpiada Naţională de Muzică revine la Timişoara  după 24 de ani!

Interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice muzicale! Acestea sunt cele trei secţiuni ale Olimpiadei Naţionale la cere se vor întrece cei mai buni elevi. 329 de olimpici din clasele IX – XII din întreaga ţară au ajuns la Timișoara pentru a participa la faza națională a competiției.

În perioada 27 – 30 aprilie zece jurii, alcătuite din cadre didatice din învăţământul preuniversitar şi universitar, vor aprecia tinerii muzicieni la secţiunile: pian, vioară, corzi grave, suflători instrumente de lemn, suflători instrumente de alamă, percuţie, canto clasic, instrumente tradiţionale, canto tradiţional şi studii teoretice muzicale.

Competiţiile, deschise publicului larg, se vor desfăşura în săli de concerte sau de spectacole de la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu”, Facultatea de Muzică şi Teatru, Universitatea de Vest (sala B.C.U.T.), Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, Casa Tineretului, Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” şi Colegiul Naţional “C.D. Loga”.

Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor va avea loc duminică, 30 aprilie, de la ora 11:00, în Sala “Mihai Perian” a CNA “Ion Vidu”.

La sfârşitul acestei săptămâni se va desfăşura la Timişoara şi Olimpiada Naţională de Coregrafie la care participă 129 de olimpici din clasele VII – XII. Deschiderea va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, la ora 10:00, la Opera Română, iar Festivitatea de premiere şi Gala laureaţilor, duminică, 30 aprilie, de la ora 17:00. Preşedintele juriului Olimpiadei Naţionale de Coregrafie este maestrul coregraf Francisc Valkay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here