Drumul care face legătura între Maşloc şi Charlottenburg, în plin proces de reabilitare! Care este stadiul lucrărilor?

Consiliul Județean Timiș are în execuție reabilitarea drumului județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, în lungime de 7,7 km.

Prin lucrările rutiere care fac obiectul acestei investiții se realizează o modernizare a infrastructurii, lățimea părții carosabile fiind prevăzută la 6,00 m cu pantă transversală de 2,5% și acostamente de 1,00 m cu pantă transversal de 4%.

“Lucrările spre Charlottenburg sunt în plină desfășurare și se apropie de finalizare. Stadiul fizic al investiției este de peste 90%, iar constructorul are termen până la sfârșitul lunii iunie să termine lucrarea. La acest moment, sunt în curs de amenajare rigolele de scurgere a apei pluviale, sistemele de siguranță rutieră și trecerea la nivel de cale ferată Timișoara – Radna. Acest drum este extrem de important pentru dezvoltarea turistică a zonei, deoarece Charlottenburg reprezintă unul dintre cele mai interesante obiective turistice din județul Timiș”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Pe sectoarele de drum unde structura rutieră existentă nu a avut lățimea suficientă s-au executat casete de lărgire, accesele la proprietăți și podețele aferente acestora, accesele agricole, intersecțiile cu drumurile laterale și podețele aferente și o parte din șanțurile naturale au fost și ele modernizate.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, în lungime de 7,7 km, este de 4.834.160 lei, fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here