Topul-firmelor-CCIAT-2014-42

Evenimente importante pentru Camera de Comert, Industrie și Agricultură Timiș. În această lună, pe 26 martie, instituția împlinește 165 de ani de la înființare. Potrivit reprezentanților CCIAT, la evenimentul aniversar au fost invitați toți cei care și-au adus aportul la reînființarea CCIAT. „În 18 martie 1850, împăratului Franz Josef I încuviințează proiectul de înfiinţare a camerelor de comerț pe teritoriul Imperiului Austriac iar, mai apoi, în 26 martie 1850 aprobă prin Patenta Imperială înființarea Camerei de Comeț Timișoara pentru Provincia Voivodina şi Banat”, spun reprezentanții CCIAT.

Totodată, pe 7 martie se sărbătoresc 25 de ani de la reluarea actiivătății, sistate în perioada comunismului. „După Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara, în 7 martie 1990, un grup de iniţiativă provenit din Biroul de Relații Externe al CFSN Timiș convoacă adunarea generală a reprezentanţilor mai multor întreprinderi industriale şi comerciale din judeţul Timiş. Adunarea Generală hotărăște cu unanimitate de voturi reînfiinţarea CCI Timișoara ca și continuatoare de drept a celei din 1850, având ca temei aprobarea din 23 ianuarie 1990 a Primului Ministru al României din aceea perioadă – Petre Roman”, transmite conducerea CCIAT.

Potrivit reprezentanților instituției, în acest an se împlinește și un deceniu de la inaugurarea Centrului Regional de Afaceri Timișoara al CCIAT, unul din cele mai importante edificii ale mediului de afaceri din vestul țării.

Ceremonia aniversară va cuprinde un moment muzical oferit de Fanfara Garnizoanei Timișoara, o prezentare a momentelor semnificative din istoria CCIAT dar și decernarea de  diplome și însemne aniversare.

(Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Articolul precedentCCIAT lansează proiectul Competențe Antreprenoriale Sociale
Articolul următorMisiune economică în Bologna pentru firmele din Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.