Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a avut o întrevedere cu doamna dr. Kasia Greco, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Vienei. Discuțiile au vizat consolidarea colaborării între Austria și România, în beneficiul comunității de afaceri din ambele părți.

„Austria și România, ţări cu relaţii economice tradiţionale, oferă oportunităţi numeroase, în multe domenii de activitate, dar este nevoie de o mai bună conectare a celor două comunităţi de afaceri, astfel încât potenţialul pieţelor menţionate să fie valorificat într-o mai mare măsură”, a declarat președintele CCIAT.

Urmarea propunerilor de cooperare formulate de CCIA Timiș, a fost convenită o agendă de lucru care cuprinde organizarea, atât la Timișoara cât și la Viena, de conferințe tematice și forumuri de afaceri pe domenii de activitate, precum medical, energie verde, protecția mediului, managementul deșeurilor, altele.

În calitatea CCIAT de partener oficial în România al Programului EIT Climate Kic, s-a convenit ca una din conferințele tematice să fie dedicată programului Virtual Power Plant, cel mai mare program de recunoaștere a eficienței energetice din Europa Centrala și de Est, testat printr-un proiect pilot în Județul Timiș.

Totodată, partea austriacă a propus realizarea conceptului “Shop-in-Region”, implementat cu succes la Viena și Budapesta, prin replicarea acestuia în Timișoara.

Articolul precedentComunicat Aquatim: vezi unde vor fi probleme cu presiunea la apă
Articolul următor3 motive pentru care să alegi cele mai bune servicii de cardiologie şi urologie din Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.