După dramele din ultimul timp când oameni au fost împuşcaţi cu puşti de vânătoare, oamenii legii au făcut controale

În data de 7 ianuarie, în intervalul orar 08:00-18:00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș, au organizat o acțiune în sistem integrat, împreună cu polițiștii municipiului Lugoj și cei ai Secției 6 Rurale Găvojdia, în vederea respectării prevederilor Legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor și munițiilor și a Legii 407/2006, privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Acțiunea s-a desfășurat în localitățile Crivina, Jdioara, Cireșu, Criciova și Nădrag, din județul Timiș.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 de lei, conform prevederilor Legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma efectuării unui control la domiciliul unui bărbat din localitatea Crivina, județul Timiș, s-a constatat că acesta a deținut la domiciliul său 58 de cartușe, fără a fi autorizat conform legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor și munițiilor. A fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, portul, confecționarea, precum și orice operațiune privind circulația armelor letale, a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora.

A fost efectuat și un control la o partidă de vânătoare autorizată, desfășurată pe fondul de vânătoare Nădrag, fără a fi constatate fapte de natură penală sau contravențională.

Astfel de activitati vor fi desfășurate în continuare de polițiștii timișeni, pentru prevenirea evenimentelor negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.