Dus rece la Bucuresti! Saracens Timisoara pierde in fata Stelei dupa un meci cu destule controverse

meci

Meci intens la Bucuresti, intre Steaua si Timisoara Saracens. Doua echipe puternice care au dat totul pentru victorie intr-un joc deschis oricarui rezultat. Steaua, o echipa ce s-a intarit puternic pe ultima linie inainte de inceputul sezonului, a dat o replica excelenta si in tur, intr-un joc disputat pe Dan Paltinisanu, atunci cand „miltarii” chiar au ratat victoria pe final. Banatenii nu au invat prea multe din acea partida si in mare masura si-au facut jocul greu.

Gazdele s-au bazat in principal pe „piciorul” lui Dumbrava care a facut un meci mare, in timp ce banatenii au avut de castigat pe inaintare, mai ales la gramezi si moluri, dar a pacatuit prin prea multe greseli… iar arbitrul Vlad Iorachescu, si-a facut ca intotdeauna „datoria”, mai ales la unele faze simple care le-a judecat cu unitati de masura diferite.

In prima parte, Dumbrava a reusit sa transforme 5 lovituri de pedeapsa (din 5) ducand scorul la 15-0. Banatenii si-au revenit cu greu, dar au intrat in meci pana la pauza. Capatana a reusit un eseu spectaculos, transformnat de Calafeteanu, care a mai reusit si o lovitura de pedeapsa (din doua avute), astfel ca scorul s-a facut repede 15-10, oaspetii avand si un eseu anulat (discutabil).

In repriza a doua, Dumbrava si Calafeteanu au pus cate o transformare pe tabela, ca apoi Iorachescu sa valideze un eseu (discutabil) pentru Dascalu, in urma unei pase a aceluiasi Dumbrava (reluarile au artat o
posibila pozitie de ofsaid). S-a facut 25-13 si in mare parte jocul era rezolvat in favoartea Stelei. Timisoara nu a cedat, si a trecut din nou in ofensiva. Burcea a reusit al doilea eseu al vizitatorilor, dupa un mol formidabil care s-a deplasat ca un berbec circa 25 de metri. Calafeteanu nu a pus insa punctele aditionale, iar scorul a devenit 25-18 pentru gazde. Iorachescu a dictat apoi o lovitura de pedeapsa cu mare usurinta la o minge castigata de banateani, iar Dumbrava nu a ratat de pe linia de 22, 28-18. Finalul a fost destul fragmentat, Iorachescu l-a si eliminat pe Poparlan pentru doua galbene, iar timisoarenii nu au mai avut luciditatea de a intoarce scorul, jucand chiar si cu 3 oameni mai putini (din cauza galbenelor), pierzand astfel primul joc din actualul sezon. Scorul final a fost insa 31-18, formidabilul Dumbrava reusind si un drop, cu care si-a incununat o evolutie excelenta.

Timisoara: Tarus, Capatana, Manasa, Poparlan, Drenceanu, Ianus, Rus, Burcea, Calafeteanu, Rose, Moala, Tangimana, Kinikinilau, Umaga, Shennan. Au mai jucat: Zaharia, Lemeki, Lazar, O’Donnell, Gorcioaia, Maris, Militaru.

2 COMENTARII

  1. Din tot ce s a vazut pana acum doar ala de la constanta nu e manjit si se vede ca nu cedeaza presiunii restu sunt pe matze goale unu e angajat frr raspunde la comenzi unu e refuzat pe buna dreptate si ceilalti exectuanti sau butoane de telecomanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here