Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a participat la rundele internaționale regionale ale concursului European Human Rights Moot Court Competition – Helga Pedersen, prestigios concurs studențesc de drepturile omului, aflat la a zecea ediție, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association.

În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de participanți și a rezultatelor obținute de aceștia la procesele simulate din rundele regionale.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara este compusă din Anda Brîndușoni, Iulia Gheju, Ioana Silaș și Georgiana Vlonga (studente în anul III). Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara este coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea și domnișoara drd. Diana Fofiu, fostă participantă la concursurile internaționale de pledoarii.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara: Echipa Facultății de Drept din cadrul UVT s-a calificat de mai multe ori, în ultimii ani, pentru participarea la fazele finale ale concursurilor internaționale de drept, ceea ce i-a adus un statut prestigios în lumea dreptului. Îi felicit pe talentații studenți și pe mentorii lor pricepuți, suntem convinși să vor reprezenta la superlativ școala de științe juridice timișorene și în acest concurs european de elită.

Runda finală se va desfășura la Strasbourg, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului, în perioada 9-13 mai 2022. Competiția constă într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părților într-o cauză vizând privind potențiale încălcări ale dreptului la viață, ale interdicției tratamentelor inumane sau degradante, ale dreptului la viață privată și ale dreptului de proprietate, în contextul schimbărilor climatice.

Articolul precedentCCIAT invită mediul de afaceri din Timiş la o misiune în Macedonia de Nord
Articolul următorColaborare ADID – Administraţia Bazinală de Ape Banat pentru a combate nepăsarea şi nesimţirea celor care runcă gunoie în Bega

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.