Dacă anul trecut, la prima participare a unei echipe românești în concursul „Course en Cours”, echipa Universității Politehnica Timișoara, T-Motion, a ajuns doar până în sferturile de finală ale competiției, anul acesta studenții timișoreni și-au luat revanșa, clasându-se pe primul loc în finala interuniversitară.

„Course en Cours” este o competiție originală, centrată pe științe și tehnologii, organizat sub egida Renault Group, Dassault Systemes și Ministerului Educației Naționale pentru Învățământ și Cercetare din Franța, la începutul lunii iunie, la Paris.

În vederea concursului, studenții și-au imaginat mașina de mâine, luând în considerare know-how-ul inginerilor de astăzi și folosind aceleași instrumente și procese tehnologice ca și profesioniștii. Practic, echipe de patru până la șase elevi sau studenți au fost responsabili pentru imaginarea, proiectarea, fabricarea, testarea și rularea unui vehicul, sub supravegherea cadrelor didactice.

În finala care s-a disputat miercuri, 5 iunie, la stadionul Charléty din Paris, au luat parte 34 de echipe, dintre care 12 la etapa interuniversitară. Echipele prezente în finală au fost stabilite în baza unor selecții preliminare, dintr-un efectiv de 145 de echipe.

Pe lângă tematica tehnică (proiectare aplicativă în domeniul automotive, probe, CAD, programare PLC, fabricație, testare prototip, viteza și precizia în rulare, calitatea design-ului), în competiție au fost punctate și prezentarea echipei, dar și marketingul produsului.

Echipa de anul acesta a Universității Politehnica Timișoara, TimTech, este formată din studenții Sebastian Micu, anul II, Facultatea de Mecanică, Ioan Michiș, anul II, Facultatea de Arhitectură, Adela Păsat, anul I, Facultatea de Mecanică, Andrei Tufiș, anul I, Facultatea de Mecanică, Ionuț Rusmir, anul I, Facultatea de Mecanică, coordonați și îndrumați de cadrele didactice Hannelore Filipescu, Mircea Vodă, Eugen Zăbavă. Colaboratorii acestora din Franța, în cadrul programului Erasmus+, sunt Gabin de Loor și Nicolas Barougier.

 

 

Articolul precedentLa Caransebes, finul lui Ioan Mocioalca face legea!
Articolul următorIonel Lepa, ucigașul polițistului din Timiș s-a sinucis în penitenciar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.