Un judeţ de 10. Sub umbrela inițiativei Comitetului European al Regiunilor – Trees for Life, CJ Timiș susține o serie de proiecte care vizează extinderea suprafețelor împădurite și educația de mediu în județul nostru.

Un asemenea proiect este „Un județ de 10”, propus de Asociația Verde de Banat și sprijinit de Consiliul Județean Timiș și Inspectoratul Școlar Timiș. În cadrul acestuia, școlile sunt invitate să încurajeze elevii să planteze anual cel puțin 10 copaci/pomi în proximitatea unității de învățământ, astfel încât copiii să se poată ocupa și de îngrijirea lor.

Proiectul va demara în 25 noiembrie cu sesiuni de plantare la unități de învățământ din Moșnița Nouă, Giroc, Timișoara și Peciu Nou.

„Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate în timp și să încurajeze organizarea de activități de mediu la nivelul școlilor din județ. Este important să le insuflăm copiilor dragostea de natură, iar școala are aici un rol important. Ne-am manifestat clar susținerea pentru inițiativa celor de la Verde de Banat, fiind convinși că întreaga noastră comunitate are doar de câștigat de pe urma acesteia”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Plantările vor fi însoțite de sesiuni educative despre importanța protejării mediului, precum și despre rolul zonelor verzi în viața noastră.

Articolul precedentBombardierul! Copil de 16 ani, obişnuit să pună pe jar oamenii legii
Articolul următorÎncă o săptămână dedicată culturii la Universitatea de Vest din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.