Încă o săptămână dedicată culturii la Universitatea de Vest din Timișoara

Cultura este capitală și în această săptămână! UVT vă invită la o serie de evenimente memorabile, cu teme și personalități deosebite.

Marți, 22 noiembrie, de la ora 10:00, Facultatea de Arte si Design – UVT ne invită să explorăm mintea artistului prin conferința Neuroscience & Art.

Tot marți, începând cu ora 18:00, Andrei Pleșu, unul dintre cei mai importanți intelectuali români, va conferenția în Aula Magna pe tema: „Abisuri tematice. Ce întrebări își mai pun astăzi cercetătorii umaniști?”

Miercuri, liceenii sunt invitați să se reprezinte și să ia parte la o dezbatere cu și despre ei în cadrul proiectului Break The Wall. Dezbateri cu liceeni, la Cinema Victoria.

Săptămâna continuă cu Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri, un proiect despre istorii uitate, neștiute, dar spectaculoase, oameni speciali, cu povești aparte.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: La Universitatea de Vest din Timișoara dorim să oferim cât mai multe activități culturale pentru toate gusturile și interesele. Așadar, zilele următoare, oamenii cu spirit artistic se pot delecta cu o conferință despre neuroștiință și artă, pasionații de literatură pot savura o întâlnire cu ilustrul Andrei Pleșu; iar cei care doresc să descopere misterele și frumusețea ascunsă a orașului nostru pot urmări proiecțiile din cadrul Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri, alături de scriitoarea Adriana Babeți. Vă așteptăm!
 
„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, este finanțat de Primăria Municipiul Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Centrul de Proiecte.

Evenimentele săptămânii fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul partenerului #CTP România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here