Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş organizează şi anul acesta a XVII-a ediţie a “Târgului Liceelor Timişene – Târg al ofertelor educaţionale”.

Evenimentul se adresează în special elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a, precum şi părinţilor acestora, oferindu-li-se astfel posibilitatea să cunoască specificul fiecărui colegiu/liceu în vederea unei alegeri conştiente la terminarea clasei a VIII-a.

De asemenea, va oferi liceelor şi colegiilor din judeţul Timiş posibilitatea să îşi prezinte oferta educaţională într-un cadru organizat.

Fiecare colegiu/liceu participant va avea un stand expoziţional reprezentativ, unde se vor prezenta: informaţii cu privire la oferta educaţională proprie (numărul de clase, profilul, calificarea obţinută după absolvire etc.), resursele umane şi materiale ale instituţiei de învăţământ, produsele specifice activităţilor derulate cu elevii, unde este cazul.

Evenimentul se va desfăşura în data de 15 mai 2018 la Restaurantul Universitar Politehnica (Aleea Studenților Timișoara, la intersecția cu Aleea F.C.Ripensia, în complexul studențesc, etajul 1), între orele 11.00 – 17.00.

Vor participa pe langă școli, organizatori, parteneri și alte instituții reprezentative pentru educație, colaboratori ai organizatorilor: Consiliul Judetean al Elevilor, Inspectoratul de Politie Judeţean Timiș (Compartimentul de Prevenire), Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, etc.

Acest târg se doreşte a fi un loc, într-o ambianţă plăcută, unde elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a să-şi poată forma o imagine mai clară asupra tuturor ofertelor educaţionale din judeţ, putând cere informaţii direct de la sursă, adică de la elevii şi profesorii liceelor/colegiilor existente. Astfel, au o şansă mai mare de a decide corect, prin punerea în acord a nevoilor şi particularităţilor fiecăruia cu oferta educaţională a liceelor/colegiilor„, spun organizatorii.

De asemenea, se urmăreşte concordanţa dintre oferta educaţională şi cerinţele actuale şi de perspectivă ale pieţei muncii la nivel judeţean.

În cadrul evenimentului, va avea loc şi un program artistic realizat de elevi din unităţile de învăţământ din județul Timiș.

În intervalul 14.00 – 14.30 va avea loc, în sala de conferinţă, workshop-ul Cum să-mi aleg o facultate?, cu reprezentanţii elevilor din liceele/colegiile participante la eveniment.

De asemenea, în intervalul 12.00 – 15.00, se va organiza concursul de prezentare a ofertei educaționale (prin discuţii ale juriului cu elevii reprezentanţi ai fiecărui liceu/colegiu participant cu stand la eveniment, prin feedbackul oferit de elevii vizitatori în chestionarele aplicate, prin aprecierea de către membrii juriului a modalităţii de prezentare a ofertei educaţionale). Premierea va avea loc la ora 15.30.

Articolul precedentAlbanez prins pe fâşia verde, în timp ce încerca să intre ilegal în ţară!
Articolul următorO fată de 13 ani a dispărut fără urmă! Familia e disperată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.