Elevii susțin probă scrisă la Limba și Literatura Română în cadrul sesiunii de toamnă a Bac-ului

Absolvenţii de liceu din judeţul Timiş mai au o șansă în aceste zile la “examenul maturității”. De astăzi încep probele scrise, pentru cei care s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.

Peste 1400 de absolvenţi de liceu din Timiş s-au înscris pentru sesiunea august-septembrie. Din totalul de 1.418 elevi, 888 fac parte din promoția actuală, ei terminând cursurile liceale în acest an, iar 530 provin din sesiunile anterioare.

Probele scrise vor fi susţinute în şase centre de examen. Este vorba despre cinci centre deschise în Timişoara şi unul la Lugoj.

Prima probă scrisă are loc astăzi și este cea la Limba și Literatura Română. În data de 23 august este programată testarea scrisă la limba maternă, iar pe 24 august se va desfășura proba obligatorie a profilului. Ultimul examen va avea loc pe 26 august, atunci când absolvenții de liceu vor susține examenul la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele sesiunii de toamnă se vor afişa în 1 septembrie, până în ora 16:00.  În aceaşi zi se pot depune contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate în 4 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here