Emoții pentru absolvenții de liceu! A început Bacalaureatul

Astăzi începe “febra” examenelor. Absolvenţii de liceu care vor susţine Bacalaureatul, vor fi şi în acest an supravegheaţi video.

În județul Timiș, în prima sesiune a examenului de maturitate s-au înscris 4.316 elevi, dintre care 3.626 sunt cei ce au terminat anul acesta clasa a XII-a, restul fiind candidați din sesiunile anterioare.

În perioada 15-17 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 21 – 24 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 27 iunie – 1 iulie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 4 iulie la Limba şi literatura română şi în 5 iulie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 8 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, urmând ca în perioada 13-15 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.

Cei care nu s-au înscris în această sesiune sau vor pica examenele mai au o șansă, în toamnă. Pentru sesiunea august-septembrie 2016, înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen se va face în intervalul 18 – 22 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here