Domnule Dogariu, în ultimele zile au existat discuții aprinse pe un subiect sensibil: creșterea salariilor angajaților din sănătate și educație. Cum vedeți dumneavoastră această temă?

Partidul Social Democrat susține creșterile salariale din aceste domenii prioritare pentru România, considerându-le ca pe un lucru absolut necesar în acest moment, pe când Partidului Național Liberal crede că aceste creșteri sunt adevărate crime politice și încearcă prin diferite mijloace să le blocheze. Mai mult, reprezentanții guvernului tehnocrat  au găsit de cuviință să jignească profesorii și medicii, numindu-i pomanagii. Este uluitor cum unii uită că cetățenii sunt cei mai importanți și că o creștere economică trebuie să se resimtă în buzunarul acestora. Eu înțeleg că suntem înaintea unei campanii electorale importantă pentru România și că se încearcă o capitalizare de imagine, dar nimeni nu are voie să se adreseze în acest fel medicilor și profesorilor sau oricărui alt cetățean.

Pe de altă parte, ”marii specialiști” tehnocrați clamează mari pericole ce pot apărea odată cu aceste majorări salariale, dar acest discurs l-am mai auzit când Băsescu și Boc au tăiat pensii și salarii după bunul plac. PSD va crește și de această dată salariile și pensiile așa cum a făcut-o în 2012 și 2015 folosindu-se de creșterea economică pentru că ne dorim și este timpul să aducem cât mai mulți români în clasa de mijloc.”

Există fonduri pentru aceste creșteri salariale?

Fonduri există, doar că incompetența unor miniștrii tehnocrați se ridică la cote alarmante și le este mult mai ușor să inducă cetățenii în eroare. Haideți să luăm doar exemplul ultimelor zile: ministerul sănătății are excedent bugetar pentru că, din incompetență, nu a reușit să cheltuie banii și să rezolve unele din numeroasele probleme existente în sănătate. Se vorbește în spațiul public de aproximativ 500 de milioane de lei. Ei bine, în tot acest timp, acești oameni se opun cu vehemență unor creșteri salariale de 15% și vorbesc despre pericole iminente. Tehnocrații par să nu înțeleagă necesitatea acestor majorări salariale, nu înțeleg cât de mult înseamnă pentru un medic sau un profesor acești bani. Dar cum să înțeleagă și să își dorească să majoreze un salariu de câteva sute de euro, când ei câștigă mii de euro?”

Liderii PNL au fost destul de duri pe acest subiect, apărând ideile susținute de miniștrii Cabinetului Cioloș…

Aici cred că vorbim de ipocrizie politică, deși nu îmi face plăcere să folosesc aceste cuvinte. La finele lunii august, PNL, prin vocea Alinei Gorghiu, promitea dublarea salariilor medicilor încă de la preluarea guvernării și creșterea cu 22% a salariilor funcționarilor publici din 2017. Acum însă, când PSD își dorește o creștere cu 15%, liberalii se opun. Nimeni nu mai înțelege cum gândesc acești oameni, când spun adevărul și când doar fac campanie. Acesta este însă modul de lucru al PNL-ului și al guvernului tehnocrat, multe vorbe, zero fapte. S-a văzut foarte clar în ultimii ani cine a guvernat bine, în folosul cetățeanului, și cine nu a făcut altceva decât să mimeze guvernarea, cine a tăiat pensii și salarii și cine le-a majorat. Cei ce s-au ocupat de tăieri, membrii ai guvernării Boc, sunt acum actori principali în PNL.”

dogariu

Articolul precedentTimisoara bate la Iasi in Cupa Regelui. Chiar si cu rezervele
Articolul următorTrei tineri, printre care și un minor, cercetați pentru furt de biciclete. Cum acționau hoții

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.