Timisoara bate la Iasi in Cupa Regelui. Chiar si cu rezervele

Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, a învins, sâmbătă, pe CS Politehnica Iași cu 22-0 (8-0), în etapa a 6-a a Cupei Regelui, in deplasare, și a egalat-o pe Steaua la numărul de puncte (18) în clasamentul competiției. Banatenii au jucat cu multe rezerve, datorita faptului ca titularii obisnuiti sunt convocati la nationala. Ianus a fost capitanul echipei pentru prima data, iar Victor Dumitru a revenit dupa o lunga perioada in care a fost accidentat.

Cu toate acestea, pe primul loc în ierarhia turneului trece vicecampioana CSM Știința Baia Mare, care având 14 puncte, a izbutit să învingă, la București, pe CSM Olimpia, cu 38-7, obținând bonusul ofensiv și ajungând la 19 puncte.

Jucând în deplasare, pe stadionul Tepro, bănățenii au reușit 3 eseuri, prin Horațiu Pungea, Marian Gorcioaia și Vlad Zaharia, două transformate de Gabi Conache, tot acesta fructificând și o lovitură de penalitate.

De partea cealaltă, ieșenii au dat o replică bună și chiar dacă nu au reușit să pună puncte pe tabela de marcaj, ei au reușit să-i împiedice pe timișoreni să-și adjudece punctul bonus ofensiv.

Pe stadionul din cartierul Vitan, CSM Olimpia București, ”lanterna roșie”, nu a putut ține piept tăvălugului ”zimbrilor” maramureșeni, oaspeții înscriind 6 eseuri, dintre care 4 transformate. Gazdele au punctat dintr-un eseu, transformat.

Înaintea ultimei etape din Cupa Regelui, care va avea loc pe 12 noiembrie, pe podium sunt CSM Știința Baia Mare, lideră la zi, cu 19 puncte, urmată de Timișoara Saracens și Steaua, cu câte 18 puncte.

Echipa care va încheia această fază a competiției pe poziția fruntașă va fi calificată direct în semifinale, fără a mai susține meci de baraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here