Evaluarea activităţii derulate de jandarmii timişoreni în anul 2016

Spread the love

Miercuri, 25 ianuarie, a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate şi a rezultatelor obţinute, în anul 2016, de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara.nLa activitatea de evaluare au participat, în calitate de invitaţi, prefectul Judeţului Timiş, Mircea Băcală, reprezentanţi ai instituţiilor publice din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică şi ai instituţiilor cu care jandarmii timişoreni colaborează pentru îndeplinirea misiunilor ce le revin.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara, colonel Cîmpan Remus Ioan, a prezentat materialul de evaluare, obiectivele care au stat în atenţia conducerii unităţii şi întreaga paletă de misiuni şi activităţi specifice desfăşurate în zona de competenţă.

În perioada evaluată, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara au acţionat pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în zona de responsabilitate teritorială, având în atenţie manifestaţiile care au implicat participarea unui public numeros, cele cultural-artistice, religioase şi cele de protest. A fost asigurată ordinea publică pe timpul campaniilor electorale, prilejuite de alegerile locale şi alegerile parlamentare și, de asemenea, la manifestările ocazionate de Serbările Naționale „Țebea 2016”.

Au fost în atenţie misiunile organizate în cooperare sau colaborare cu B.C.C.O Timişoara, D.I.I.C.O.T, D.N.A., Inspectoratele de Jandarmi Judeţene Timiş, Arad şi Hunedoara, cu Direcţia Silvică Timiş, Direcţia Regională Vamală, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.

Pe lângă aceste misiuni, executate nemijlocit de efectivele de jandarmi, pe parcursul anului 2016 au fost intensificate misiunile pe linia menţinerii ordinii publice, fiind constituite patrule mixte în mediul urban şi rural, precum şi misiunile executate în cooperare cu efectivele poliţiei de frontieră, în zona de responsabilitate. Pe linia constatării faptelor de natură contravenţională sau penală, în anul 2016 au fost constatate 355 infracțiuni, fiind identificaţi 376 autori şi au fost aplicate 2455 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală depăşeşte 600.000 de lei.

Pentru anul 2017, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara şi-a stabilit ca principale obiective optimizarea managementului acţiunilor şi creşterea indicatorilor de referinţă în ce priveşte eficienţa misiunilor.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here