Evaziune fiscală cu material lemnos în Timiș

0
249

Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice din Timiş efectuează cercetări faţă de reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate exploatarea şi comercializarea materialului lemnos. Aceștia sunt bănuiţi că ar fi introdus fraudulos aproape 350 de metri³ de material lemnos în evidenţele societăţii.

În perioada 23 mai – 06 iunie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice au efectuat controale la o societate comercială cu sediul în localitatea Margina, ai cărei reprezentanţi sunt bănuiţi de operaţiuni ilegale cu material lemnos.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale pentru comercializarea de material lemnos fără provenienţă legală, în valoare de 15.000 de lei. Totodată, poliţiştii au procedat la confiscarea valorică a 52 metri³ de material lemnos (speciile cherestea şi molid).

Extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că, în perioada 16 martie–23 mai a.c., angajaţii societăţii comerciale ar fi efectuat tăieri ilegale de arbori şi ar fi emis în fals mai multe avize de însoţire a materialului lemnos, folosindu-le în evidențele societăţii comerciale. Astfel, poliţiştii efectuează cercetări cu privire la provenienţa a aproape 350 metri³ de material lemnos susceptibil să fi fost introdus fraudulos în evidenţele societăţii.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere ilegală şi furt de arbori, fals material in înscrisuri oficiale şi uz de fals.

La activităţi au participat şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara şi Direcţiei Silvice Timiş.

(Foto: arhivă)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here