Eveniment de artă vizuală: Simpozionul de sculptură sudată – Dumbrăvița 2022

În perioada 16-30 septembrie, la Dumbrăvița va avea loc a doua ediție a Simpozionului de sculptură sudată – Dumbrăvița 2022, eveniment organizat de către Filiala din Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Primăriei Dumbrăvița, la care vor participa sculptorii Darius Hulea, Sorin Purcaru și Bogdan Nueleanu.

După succesul de anul trecut al simpozionului, când patrimoniul celei mai bogate comune timișene a sporit cu trei opere de artă create, în direct, pe una dintre laturile parcului central din Dumbrăvița (unde, de altfel, sunt și expuse), cei trei artiști români contemporani se întâlnesc din nou ca să aducă sculptura sudată în atenția publicului.

De altfel, accesul liber al celor interesați la actul creației este una dintre mizele acestui demers cultural, mai ales că a existat un mare interes și din partea copiilor și tinerilor, în 2021.

Sponsorul principal al evenimentului este Constructim SA, iar parteneri – TVR Timișoara, Facultatea de Arte și Design din Timișoara, Știri pentru copii, Uniunea Artiștilor Plastici filiala Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here