Munca la birou versus un job remote – TOP 5 motive pentru a veni la birou

După ameliorarea perioadei pandemice de COVID-19, au crescut considerabil trendul unui job remote, în detrimentul muncii la birou. Din diferite motive, angajații s-au adaptat la munca de acasă și au amenajat propriul spațiu de birou la domiciliu. Atât angajatorii, cât și angajații au o serie de avantaje și dezavantaje în munca de la birou.

Iată TOP 5 motive pentru a veni la birou:

Munca la birou stimulează creativitatea

Atingerea echilibrului între viața personală și cea de lucru constituie unul dintre principalele motive pentru care este necesar să ai un spațiu separat pentru a lucra. Creierul tău va asocia acest spațiu cu atmosfera de lucru. Prin urmare, biroul poate fi locul perfect pentru a mobiliza angajații și pentru a le stimula creativitatea. De altfel, acasă este locul pentru relaxare, pentru familie sau pentru timpul petrecut calitativ citind o carte sau privind un serial. Dacă acest spațiu este și un loc de muncă, creierul tău va asocia spațiul cu responsabilitățile jobului și va fi mai dificilă separarea vieții personale de cea de lucru.

La birou angajații pot comunica și colabora mai eficient

Munca în echipă întotdeauna a fost considerat un succes al fiecărui angajat, ce reușesc să colaboreze eficient. În timp ce un coleg își verifică e-mailul după un weekend relaxant, un alt coleg va povesti ce a făcut în zilele sale libere. Astfel, se creează o conexiune sinceră și prețioasă între angajați, fiind un factor ce contribuie la construirea unei echipe puternice, care aduce rezultate. Aceste relații ar fi mai dificile și mai îndepărtate în cazul unui job remote, fiind zile când angajații nici nu discută.

Angajatorul poate creea condiții de lucru potrivite pentru fiecare angajat

Fie că ai nevoie de un procesor mai puternic, o masă de lucru spațioasă sau de un laptop de la brandul HP de la Altex.ro, angajatorul poate asigura nevoile angajaților, investind în propriul birou. Astfel, interesul superior al liderilor de echipă ar fi să investească în propriul spațiu de birouri și să creeze o atmosferă plăcută.

Motivarea angajaților poate fi mai eficientă în format fizic

O serie de activități sunt disponibile pentru HR manageri pentru motivarea angajaților în birou. Fie că organizează o ședință interactivă, o pauză de cafea sau o activitate de reconectare, liderul echipei ar putea interacționa cu angajații și ar transmite emoțiile pe care le are direct fiecărei persoane din echipa sa.

Angajatul suportă mai puține cheltuieli

Curentul electric, amenajarea biroului și alte detalii logistice necesare este asigurat la birou de către angajator. În plus, unii angajatori asigură echipa cu snacks-uri, cafea, ceai , playstation și alte detalii care ar însemna mai multe cheltuieli pentru angajat, dacă acesta ar lucra acasă.

Așadar, lucrul la birou presupune o serie de avantaje atât pentru angajat, cât și pentru angajator, cel mai important aspect fiind conexiunea și comunicarea între membrii echipei. Astfel, echipa devine mai puternică și poate aduce rezultate mai frumoase, fiind conectați datorită interacțiunii zilnice sau schimbului de idei.

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here