Eveniment de anvergură dedicat elevilor. Prezenți, zeci de traineri din Europa

Lions Quest European Meeting

Timişoara va fi gazda Lions Quest European Meeting, un eveniment la care vor participa traineri din mai multe ţări europene. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 8 ianuarie, de la ora 9.00, la Hotel Timişoara.

La întâlnire vor fi prezenţi traineri din 22 de țări europene şi S.U.A. Lions Quest este un program pentru elevi, elaborat pe baza celor mai moderne cercetări în domeniul educaţiei, care îi ajută să ia decizii informate şi corecte, să-şi stabilească obiective şi să-şi asume responsabilităţi, să dezvolte relaţii pozitive, să înţeleagă importanţa serviciului în folosul comunităţii şi să comunice eficient.

Ideea acestui program datează din 1975 şi îi aparţine lui Rick Little, un tânăr american, care şi-a propus să îi ajute pe adolescenţi să îşi dezvolte anumite abilităţi, pentru a reuşi mai târziu ca adulţi şi a deveni oameni de succes. Astăzi programul funcţionează în peste 90 de ţări din lume, în nu mai puţin de 40 de limbi.

Lions Quest este un program integrat, pentru deprinderea unor abilităţi sociale necesare în viaţă, patronat de Lions Clubs International Foundation şi implementat prin intermediul şi sub coordonarea Cluburilor LIONS. Acesta se adresează, în egală măsură, profesorilor şi elevilor, de la grădiniţă până la clasa a XII-a. Programul se poate constitui în curriculă pentru orele de dirigenţie, care pot fi integrate în subiectele existente sau pot fi de sine stătătoare. „Lions Quest este un program care conecteză şcoala, părinţii şi comunitatea. Poate fi cu uşurinţă adaptat specificului cultural al fiecărei ţări. Prin acest program încercăm să îi facem pe tineri să se implice mai mult şi mai eficient în viaţa comunităţii şi să devină adulţi responsabili, cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi care sunt dispuşi să îşi ajute semenii aflaţi în dificultate”, spune Daniela Holzheimer, country director Lions Quest România şi vice guvernator 1 District 124.

În România au avut loc deja 18 seminarii în 13 oraşe: Timişoara (4) , Cluj (2), Bacău(2) Oradea, Sibiu, Bucureşti, Miercurea Ciuc, Topliţa, Ploieşti, Campulung, Suceava, Gura Humorului şi Bistriţa. Șase sute de profesori au participat la aceste seminarii şi sunt pregătiţi pentru aplicarea acestuia la clasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here