Lectoratul francofon al Universității Politehnica Timișoara, în colaborare cu Biblioteca Centrală a UPT, invită femeile interesate la evenimentul cu tema „Scientifique? Pourquoi pas moi?” („Femeie în știință? De ce nu și eu?”).

Evenimentul va avea loc joi, 5 martie, între orele 10:00 – 12:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara.

În cadrul evenimentului vor avea loc întâlniri ale elevelor cu studente de la specializări tehnice din cadrul Universității Politehnica Timișoara și cu femei inginer din întreprinderi timișorene.

Evenimentul își propune să promoveze domeniile tehnice în rândul tinerelor și să prilejuiască întâlniri cu femei inginer, care le-ar putea deveni modele.

Programul evenimentului este următorul:

– în deschiderea evenimentului va avea loc un joc pentru cunoașterea participanților și pentru a reflecta, din perspectiva diferitelor generații, asupra locului femeii în domeniile tehnice;
– schimburi de informații sub forma unor „speed meetings”, prin care elevele vor afla detalii privind alegerile pe care le pot face, parcursul profesional și experiențele celor mai mari decât ele.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Zilei Internationale a Drepturilor Femeii (8 Martie) și este organizat în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și Asociația Elles Bougent.

Nu este necesară cunoașterea limbii franceze pentru participarea la eveniment.

Articolul precedentSesiune de informare privind ultimele noutăți din domeniul protecției mediului, organizată de CCIAT!
Articolul următor3 joburi nonconformiste care te pot umple de bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.