Sesiune de informare privind ultimele noutăți din domeniul protecției mediului, organizată de CCIAT!

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, au organizat un seminar de informare și instruire a agenților economici asupra reglementărilor în vigoare, sub genericul: OBLIGAȚII LEGALE ALE AGENȚILOR ECONOMICI ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI – GESTIONAREA DEȘEURILOR CONFORM PREVEDERILOR LEGII NR. 211/2011.

Seminarul a fost susținut de Lavinia Alina CĂLUȘERU – comisar șef, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, Teodora ȚOIA – comisar, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș și Ildiko VIȚAN – șef Serviciu Avize Acorduri Autorizații – Agenția pentru Protecția Mediului Timiș.

”Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, a răspuns pozitiv initiațivei CCIAT cu privire la organizarea acestui seminar pe problematica legislației de mediu, întrucât aspectele legislației de mediu privesc toate persoanele fizice sau juridice, în special agenții economici. În timpul seminarului vom puncta aspectul legat de necesitatea obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului și trebuie să se cunoască faptul că desfășurarea activităților cu impact asupra mediului este interzisă fără a deține acte de reglementare. De asemenea, un aspect important îl constituie respectarea condițiilor din actele de reglementare în ceea ce privește emisiile în atmosferă, gestionarea deșeurilor, eliminarea poluaților în apă, aer, sol, aspecte pe care Garda de Mediu le verifică în permanență. Totodata vom informa agenții economici cu privire la faptul ca este interzisă introducerea în țară a deșeurilor în scopul eliminării, iar transferurile de deșeuri trebuie să se facă întocmai cu respectarea Regulamentului European 1013 din 2016. Totodată vom informa agenții economici impreună cu colegii de la Agentia de Protecția Mediului cu privire la respectarea termenelor și frecvenței de raportare a indicatorilor impuși prin autorizația de mediu și prin lege. Sunt raportări stabilite prin lege stabilite obligatoriu în sarcina tuturor agenților economici, cum este raportarea evidenței gestiunii deșeurilor 31 martie și sunt unele raportări specifice doar în cazul anumitor activități. Și aceste aspecte se vor transmite”, a declarat Alina Călușeriu, comisar șef la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here