Evenimentul caritabil „Trandafirul Roz” a făcut fericiți încă doi copii excepționali!

„Trandafirul Roz” a făcut încă doi copii fericiți! Evenimentul caritabil a avut loc seara trecută, iar anul acesta a ajuns la cea de-a doua ediție și se vrea a deveni o tradiție.

Organizatorii, Asociația ProDurabil a strâns fonduri, în beneficiul a doi tineri cu performanţe excepţionale.

”Este cea de-a doua ediție a Trandafirului Roz, un eveniment caritabil organizat de Asociația ProDurabil. Dacă la prima ediție am avut doar o beneficiară, pe domnișoara Carina Udriște elevă a Colegiului Național de Arte ”Ion Vidu”, de data aceasta vom avea doi beneficiari ai acțiunii noastre, tot un elev al Colegiului ”Ion Vidu”, Lucas Kohl, iar cel de-al doilea un tânăr de 16 ani, Călin Claudiu, campion național la karate pentru a doua oară”, spune Gabriela Popovici, organizatorul evenimentului.

Din programul evenimentului nu au lipsit programele artistice, un târg cu vânzare de obiecte handmade, o licitaţie și nici demonstrațiile făcute de cei doi beneficiari ai evenimentului Călin Claudiu și Lucas Kohl.

Călin Claudiu este elev la Liceul cu Program Sportiv ”Banatul”. El reprezintă Timișul și Timișoara cu succes la nivel național, el obținânt titlul de campion în 2016 și 2017 la karate.

”Mai am doi frați care practică karate și au avut examen de centură și am fost să îi susțin. Eu făceam fotbal atunci, dar mi-a plăcut și am zis să încerc si eu. Prima dată am intrat în sala de antrenamente în 1 august 2013. Am avut prima competiție după trei luni, am văzut că am avut rezultate și am continuat. Eu sunt de la Parța, fac neveta, dimineața merg la școală, merg acasă, stau o oră, două, după la antrenament și mă întorc acasă la teme. Mă gândesc să continui karatele, și antrenorii mi-au spus că aș avea șanse și la competițiile europene și chiar mondiale”, spune Călin Claudiu, tânărul karatist.

Lucas Kohl este cel de-al doilea beneficir al evenimentului caritatibil. El este un pianist de geniu, considerat un fenomen la vârsta sa.

”Prima dată am pus mâna pe pian, la vârsta de șase ani, în clasa I, când tata mi-a făcut o surpriză și m-a înscris la Școala Populară de Arte. Cam prin clasa a IV-a s-a format trupa Peregrinii, atunci am găsit mai multe instrumente cum ar fi acordeon fluier, la care am învățat, am făcut și chitară din clasa a II-a. Apoi în clasa a VI-a n-am știut ce instrument secundar să aleg, eu inițial am vrut chitară, dar nu erau locuri decât la vioară. Atunci am văzut că îmi place și încă învăț acest instrument. Pe viitor mă axez pe pian, pentru că vreau să devin pianist, celelalte intrumente sunt un hobby. Mă trezesc la ora 5.00 mă duc la repetiții la pian, apoi la școală, după care vin acasă, dorm ca să recupereze somnul de dimineață, apoi îmi fac temele și din nou repetiții”, spune Lucas Kohl.

Banii adunați în urma evenimentului vor fi folosiți pentru achiziţia unui instrument muzical şi pentru a acoperi cheltuielile de deplasare la diverse competiţii naţionale şi internaţionale ale celor doi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here