Excelența în afaceri, premiată la Timișoara! CCIAT a organizat o nouă ediție a Topului Firmelor

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat cea de-a 26-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș!  Evenimentul a devenit unul de referință în vestul țării, fiind cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri și a avut loc seara trecută.

Organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național, clasamentul pentru anul 2018 reunește 10.232 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 31.118 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.814 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) şi 5 clase de mărime.

Totodată, 212 firme a căror perseverenţă le-a oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii șapte ani sunt distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Nu sunt admise în clasament: grupurile de interes economic (GIE); firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul  asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeşte cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului; firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă; firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate, insolvenţă.

„Este o noua editie a Galei Excelentei in Afaceri. Este a 26-a si ne bucuram ca avem foarte multe firme premiate. 1814 firme primesc premiile de la I la III, nu sunt toate alaturi de noi in sala, dar sunt foarte multe, avem aproape 900 de firme in sala. Ne bucuram foarte mult ca acest eveniment, anul acesta, sta sub semnul internationalizarii, care a devenit prioritate strategica pentru Camera de Comert. La aceasta editie s-au alaturat laureatilor si delegatiile care au participat la Forumul International. Sunt alaturi de noi delegatia Republicii Cehia, cea rusa, Grecia, Serbia. Sunt toti alaturi de noi si ma bucur foarte mult ca putem sarbatori laureatii in prezenta acestora”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Firmele membre ale CCIA Timiș cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% la punctajul total.

Parte integrată a evenimentului, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc cât și calitatea comunicării şi colaborării prin proiecte comune viabile menite creșterii performanțelor mediului antreprenorial.

Ca la fiecare ediție, CCIA Timiș acordă premii și distincții speciale unor firme, asociații și instituții pentru momente aniversare și pentru realizări de excepție în diferite domenii de activitate.

Premiile sunt înmânate de conducerea CCIA Timiș, de oficiali ai administrației publice locale – Prefectul Județului Timiș, Președintele Consiliului Județean Timiș, Primarul Municipiului Timișoara, de personalități ale mediului diplomatic și universitar.

Topul Firmelor din Județul Timiș reunește peste 800 de participanţi – reprezentanţi ai mediului de afaceri, înalți oficiali ai administrației publice centrale, regionale și locale,  diplomați, reprezentanți de marcă ai mediului academic, magistrați, asociaţii de afaceri și camere de comerț din țară și străinătate și colaboratori și parteneri ai CCIA Timiş.

Ceremonia este urmată de un dineu și de momente artistice de excepție.

Notorietatea câștigată în peste un sfert de veac și succesul de care se bucură fiecare ediție a Galei Excelenței în Afaceri se datorează performanței unei întregi echipe, dar și partenerilor evenimentului care aduc plus valoare și conferă o identitate specifică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here