Echipa VisionX, formată din patru studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara (Ștefan Iarca, Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Andrei Tenescu), îndrumați de lect.dr.ing. Sebastian Fuicu, a câștigat locul I și marele premiu al competiției Big Idea Challenge, ediția 2018, organizată de Microsoft. Rezultatul este meritoriu și prin prisma faptului că în concurs au fost înscrise sute de echipe din peste 40 de țări.

În cadrul Big Idea Challenge competitorii și-au „vândut” ideile, juriul le-a ales pe cele mai interesante și le-a oferit premii în bani (3000 USD pentru primul loc, 2000 USD pentru al doilea și 1000 pentru cel de-al treilea).

Proiectul VisionX este un sistem construit pentru a detecta automat anomaliile și bolile din corpul uman, cu ajutorul radiografiilor, Azure Machine Learning și Azure Functions. Proiectul va putea oferi informații relevante și oamenilor din zone deficitare în personal specializat în analiza radiografiilor și totodată este un sistem de ajutor pentru experți.

Practic, sistemul creat de studenții UPT analizează cu ajutorul inteligenței artificiale radiografiile, le compară cu cele circa 200.000 aflate în baza de date, iar pe baza unui algoritm creat de echipa VisionX pune diagnosticul.

Echipa lucrează acum la punerea în practică a proiectului, cu care se va prezenta apoi la Imagine Cup Global Competition 2018, organizată tot de Microsoft, cu premii de 100.000 de dolari. Până în luna mai trebuie trimis proiectul pentru etapa națională a competiției.

Articolul precedentAţi auzit sirenele sunând? Staţi liniştiţi este exerciţiul de verificare din prima miercuri a fiecărei luni!
Articolul următorMai multe firme din Timișoara și Lugoj, călcate de mascați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.