Expoziție internaționale „POROUS MATTER. Void Fractions in Materials, Ideas, and Society”

POROUS MATTER. Void Fractions in Materials, Ideas, and Society aprofundează conceptul de „materie poroasă” și explorează implicațiile sale în diverse contexte. Printr-o abordare interdisciplinară care combină arta, știința și perspectivele societății, expoziția își propune să facă lumină asupra frumuseții ascunse și a semnificației profunde a “fracțiilor vide” din lumea noastră.

Cei patru artiști din România și din Norvegia – Floriama Cândea, Maria Castellanos, Cosmin Haiaș, Stahl Stenslie, împreună cu patru oameni de știință – Florin Drăgan (UPT), Alex Hansen (Porelab), Liviu Marșavina (UPT), Marcel Moura (Porelab) și alături de echipa curatorială a proiectului – Mirela Stoeac-Vlăduți (curator) și Loredana Nedelcu (asistent curator), examinează prin lucrările și perspectivele lor relația complexă dintre materiile poroase și impactul cercetării acestora asupra ideilor și societății în ansamblu. Prin intermediul instalațiilor de artă contemporană, al experimentelor artistice și științifice, expoziția invită vizitatorii să reflecteze asupra naturii multifațetate a fracțiilor vide și a rolului lor în modelarea mediului nostru fizic și conceptual.

POROUS MATTER oferă o platformă unică pentru dialog, colaborare și schimb interdisciplinar. Prin împletirea expresiilor artistice cu cercetarea științifică, expoziția sfidează limitele convenționale, stârnește curiozitatea și deschide noi căi de explorare, determinându-i pe vizitatori să pună la îndoială permeabilitatea structurilor, lacunele din domeniul cunoașterii și implicațiile sociale, ecologice și tehnologice care decurg din conceptul de materie poroasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here