Ziua Armatei Române se va sărbători și la Iulius Town, printr-un eveniment special. Sâmbătă, 19 octombrie, între orele 10.00 – 20.00, timișorenii sunt invitați să participe la o serie de activități care le vor capta atenția.

Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” vor fi prezenți în Iulius Gardens din Iulius Town, iar publicul va putea admira ținutele militare, să participe la expoziții și concerte de fanfară, să învețe tehnici de acordare a primului ajutor, dar și de supraviețuire.

De la 12.00 la 20.00, muzica de fanfară va cuprinde orașul din oraș, iar între 14.00 și 20.00, la interval de două ore, detașamente de militari vor defila în uniformele specifice. învețe tehnici de acordare a primului ajutor, dar și de supraviețuire. Vor avea loc și expoziții de tehnică militară, armament și echipamente  de comunicații folosite în teatrele de operații. La photo corner-ul tematic, admiratorii Armatei Române vor avea ocazia să se fotografieze purtând diverse articole de uniformă militară, precum veste de protecție, căști de pilot și alte accesorii specifice aviatorilor. Copiii vor fi atrași de picturile pe față în culori de camuflaj.

Tehnicile de supraviețuire vor fi prezentate în cadrul unui minipoligon de cercetare, iar cele de acordare a primului ajutor se pot învăța de la specialiștii Spitalului Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, care vor oferi și alte servicii militare medicale din specialitățile:  O.R.L., dermatologie, psihologie, pneumologie, neurologie, oftalmologie, gastroenterologie, ginecologie și chirurgie.

Mai mult, cei care își doresc o carieră în domeniul militar pot cere detalii de la punctul de informare, unde va fi prezentată oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.

 

Articolul precedentExercițiu de testare pe Aeroportul Timișoara!
Articolul următorDoi tineri reținuți după ce au furat în două zile consecutive dintr-un magazin din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.