Asociația pentru Reconstituiri Istorice Timișoara va organiza un superb eveniment de ziua orașului

În 3 august 2021, Timișoara sărbătorește 102 ani de la întrarea în oraș a trupelor române aflate sub conducerea colonelului Virgil Economu, marcând astfel momentul în care în Banat s-a instaurat administrația românească.

Acum doi ani, la împlinirea centenarului, Asociația Eugeniu de Savoya a organizat o amplă manifestare de sărbătorire a evenimentului istoric, alături de Primăria Timișoara și structuri aparținând MApN și ale MAI.

Acum se va reconstitui momentul istoric, oferind timișorenilor posibilitatea de a admira soldați, subofițeri, ofițeri, generali și surori medicale echipați asa cum erau în Primul Război Mondial și asa cum au fost când au intrat în Timișoara. Se dorește aducerea unui omagiu tuturor militarilor români care au luptat pentru țară, inclusiv surorilor medicale, cu trimitere simbolică la Regina Maria. Se vor depune coroane de flori la bustul colonelului Virgil Economu și la Monumentul Eroilor Români din Parcul Central, apoi se va trece în formație prin Piețele Victoriei, Libertății și Unirii.

„Avem acum și un tun (replică) din cele folosite în lupte în Primul Război Mondial, cu care intenționăm să tragem o salvă în Piața Unirii. Programul nostru începe în data de 1 august la orele 19:30 și se încheie la 22:45 odată cu defilarea cu torțe. Având în vedere faptul că în spectacolele noastre vom reprezenta de acum și armata română, am luat măsura schimbării denumirii asociației din Eugeniu de Savoya în asociația pentru Reconstituiri Istorice Timișoara – procesul de schimbare aflându-se în derulare. Prin urmare, dragi prieteni, vă invităm să vă alăturați tuturor celor care depun eforturi de organizare ale manifestărilor dedicate orașului, pentru a sărbători împreună cu bucurie Ziua Timișoarei”, se arată într-un comunicat al Asociației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here