Facultatea de Construcții, la ceas aniversar. UPT celebrează 96 ani de existență

Dublu eveniment la Universitatea Politehnica Timișoara. Instituția de învățământ superior aniversează 96 de ani de la înființare. În cei 75 de ani de activitate, facultatea și-a construit o foarte bună imagine la nivel național și internațional, pe baza reputației cadrelor didactice, precum și prin fiabilitatea profesională a celor peste 18.000 absolvenți. Totodată, Facultatea de Construcții și-a construit tradiția în prima linie a dezvoltării academice, științifice și profesionale în domeniu, fiind un reper de profesionalism și exigență.

Astăzi, peste 200 de cadre didactice din țară și străinătate s-au reunit în Amfiteatrul Nicolae Maior al Facultății de Construcții. Aici au avut loc mai multe prezentări unde au fost rememorate momentele istoriei Școlii Politehnice.“Este dublu eveniment. Sunt două momente în trecerea timpului în Școala Politehnica, cu 11 noiembrie 1920, și 75 ani de la înființarea Facultății de Construcții. Toate aceste momente sunt importante pentru noi, pentru că dă dovadă de temeinicia unei școli, care a influențat în mod considerabil orașul și comunitatea. Facultatea de Construcții, înființată în 1941 a dat la rândul ei sute și mii de ingineri care au fost în toate colțurile țării, iar prin experiența lor și prin devotamentul pus în slujba științei și industriei au reușit să creeze edificii cu care se mândrește țara. Este un moment în care arătăm lumii că Școala Politehnica este o institiție națională”, transmite rectorul UPT, prof. univ.dr. Viorel Șerban.

Oferta educațională este adaptată atât standardelor naționale cât și celor internaționale pentru trei domenii de studii, într-o strânsă legătură: inginerie civila, ingineria instalaților si inginerie geodezica. Aceasta ofertă include un program de Master internațional de tip Erasmus Mundus în parteneriat cu cinci universități europene de top și un acord de diplomă dublă cu una dintre cele mai prestigioase universități din Germania. Cercetarea științifică este adaptată la tendințele actuale din domeniu, lucru demonstrat de numărul important de proiecte naționale și internaționale de cercetare pe care le are facultatea, împreună cu parteneri din mediul academic, de cercetare-dezvoltare și industrial.

Anul 2016 este un an plin de evenimente pentru UPT. Universitatea Politehnica Timișoara a avut o contribuție hotărâtoare la crearea bazei Academiei Române la Timișoara, care împlinește 150 ani de la înființare. Facultatea de Construcții a avut și are reprezentanți în Academia Română”, spune decanul Facultății de Construcții.

Facultatea de Construcții din Timișoara este implicată în activitatea de standardizare națională si europeana, precum și în activități de consultanță pentru obiective importante. De la începutul anilor 1990, facultatea a pionierat introducerea și promovarea eurocodurilor structurale (normele europene unificate pentru construcții) în România. Astăzi, membrii facultății reprezintă țara noastră în cadrul grupurilor de lucru ale CEN – Comité Européen de Normalisation, pentru elaborarea noii generații de Eurocoduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here